Göran Andersson, en av banans ägare, är besviken på kommunen som varken velat köpa banan eller bevilja någon form av garantistöd till spekulanter.
Göran Andersson har tillsammans med de andra delägarna investerat sex miljoner kronor under tre år i förhoppningen att banan ska väcka intresse hos en eventuell köpare.
– Intresset för golf som sport har bara fortsatt att gå utför, säger han till Skånska Dagbladet. Anledningen till att det gick runt när vi började var ju att många golfklubbar var fulltecknade. De som spelade kom från alla håll för att spela golf. I takt med att intresset för golf har minskat så har det blivit möjligt att spela på klubbar närmare hemorten och då åker inte golfarna till Svalöv.
Det fanns tre spekulanter på marken. Samtliga vill göra om banan till åkermark.
– När vetepriset vänder så säljer vi, även om vi inser att vi aldrig kan få tillbaka pengarna vi har investerat, säger Göran Andersson. Någonstans måste man sätta stopp för det är huvudlöst att hålla en golfbana öppen som varje dag kostar tusentals kronor.
Banan gick i konkurs 2010. Det var då de nuvarande ägarna köpte anläggningen.Det fanns planer på att göra banan mer attraktiv genom att bygga bostäder och spa i anslutning till anläggningen. Men finansiering saknades.
Kommunen var avvisande till att stödja planerna.
– Motståndet som kommunen visade då var rätt, säger Olof Röstin kommunalråd (m). Vi kan inte använda skattepengarna till att gynna enskilda projekt.
– Vi fick möjligheten att köpa en del av marken för att bygga 21 000 kvadratmeter där marken kunde säljas till hästgårdar eller bygga bostäder. Vår tanke var att attrahera de som vill bo nära en golfbana och att anläggningen i sig skulle få bland annat spa-anläggning. Marken blir bara attraktivt för oss om det finns något mer än golfbanan att erbjuda. Jag förstår att de inte orkar vänta längre.