Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof kommer från årsskiftet att ansvara för restaurangverksamheten på Bro Hof Slott Golf Club. Den nya restaurangen, Pontus Frithiof at Bro Hof, öppnar i mars 2025 och ska bli en plats för mat och sociala möten med öppettider året om för både medlemmar och besökare. Restaurangen kommer att präglas av Pontus Frithiofs gastronomiska stil och fokus på god mat i en trivsam miljö.
– Vi är oerhört stolta över att få förtroendet att utveckla Bro Hof Slotts mat- och dryckesutbud. Vi ser detta som en möjlighet att skapa en plats som passar både medlemmar, restaurangens gäster och de som besöker oss för event eller bröllop. Tillsammans med Bro Hof Slott Golf Club vill vi vidareutveckla verksamheten i denna unika miljö, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.
Smaker med säsongsfokus
Köket kommer att ha svenska smaker i fokus med inslag av internationella influenser och lokala råvaror i säsong. Restaurangen kommer även att samarbeta med La Tour, vilket innebär att La Tour får en sommarfilial på Bro Hof. Mario E. Moroni, delägare och huvudsommelier, ansvarar för dryckesutbudet, inklusive en vinlista med både klassiska och moderna viner. Slottets vinkällare bidrar till upplevelsen med ett brett urval av kvalitetsviner.
Mat, golf och evenemang
Bro Hof Slott Golf Club är känd för sina två mästerskapsbanor – The Stadium Course och The Castle Course – som lockar golfare från hela världen. Med den nya restaurangen och eventinriktningen vill klubben stärka sitt erbjudande för medlemmar och gäster, både på och utanför golfbanan.
– Vi ser fram emot samarbetet och är övertygade om att Pontus och hans team kommer att tillföra något extra till både restaurangen och våra evenemang, säger Jonas Lindgren, vd Bro Hof Slott Golf Club.
Pontus Frithiof at Bro Hof öppnar vid säsongspremiären 2025. •